Historie
Over ons » Historie

Vertrouwd sinds 1921

Carpentier Professional B.V., onderdeel van De Carpentier Mooren Groep, vindt zijn oorsprong in Carpentier Tuinhout B.V.: importeur, producent en groothandel op het gebied van hout, tuinhout, composiet en vloeren. Carpentier Tuinhout is een gevestigde speler in de markt met eigen merken als CarpGarant tuinhout, Gardenline tuinhout voor de retail en Elements composiet.

Carpentier gaat al ver terug in de geschiedenis. In 1921 werd het handelsbedrijf in hout opgericht. De handel was sterk gericht op plaatselijke afnemers. Later begon men ook met de verkoop van keukens. In de jaren tachtig kwam de derde generatie aan het roer van een sterk en solide bedrijf. Deze generatie is nog altijd betrokken bij de huidige activiteiten, en de volgende generatie staat al klaar. In 2009 fuseerde Carpentier met Houthandel Mooren uit Roelofarendsveen en zo ontstond De Carpentier Mooren Groep.

Na bijna 100 jaar actief te zijn geweest op het gebied van hout en tuinhout, is het assortiment en de dienstverlening van Carpentier Tuinhout steeds verder uitgebreid. Als gevolg van deze mooie ontwikkeling dekte de naam Carpentier Tuinhout de lading niet meer en is deze in 2018 gewijzigd in Carpentier Professional B.V. Één kanaal voor een breed & diep assortiment en veelzijdige expertise op het gebied van hout, tuinhout, composiet, vloeren, gevelbekleding, houten werkbladen en ijzerwaren.