Certificeringen
Over ons » Certificeringen

FSC® en PEFC certificering

Ons assortiment bevat een groot aantal duurzaam geproduceerde producten. Wij zijn in het bezit van FSC® en PEFC certificaten, de internationale norm in onze branche. PEFC staat voor “Programme for the Endorsement of Forest Certification” en FSC is de afkorting voor “Forest Stewardship Council” (FSC-C019803). Overeenkomst van beide systemen is dat zij staan voor duurzaam bosbeheer en dat zowel de Europese Unie als de Nederlandse overheid alle twee de keurmerken accepteren als bewijs voor duurzaam bosbeheer.

Indonesian Legal Wood Certificate
Alle houtproducten die door ons vanuit Indonesië worden geïmporteerd zijn voorzien van het SVLK/V-Legal certificaat. Hiermee voldoen wij aan de EUTR regels die sinds maart 2013 van kracht zijn. Deze nieuwe wetgeving vervangt het Indonesische BRIK-system en is een reactie op steeds strengere anti-illegale hout wetgeving in de belangrijke markten.

Voor de naleving van dit SVLK/V-Legal certificaat worden alle containers vóór verscheping nauwgezet gecontroleerd door een bevoegde instantie op de legale herkomst van de houtproducten. Alle producten die op onze vestigingen binnenkomen vanuit houtleveranciers worden, zonder uitzondering, door onze medewerkers op de werf gecontroleerd op authenticiteit en certificaat label.

European Timber Regulation
Met ingang van 2013 is de European Timber Regulation (‘EUTR’) in werking getreden. Deze verordening bepaalt dat uitsluitend nog legaal gekapt hout in de Europese Unie geïmporteerd mag worden. Voor ons is deze eis niet de uitsluitende reden om te streven naar 100% legaal gekapt hout. Zoals u van ons als grote importeur mag verwachten zijn wij al geruime tijd geleden begonnen om onze inkoop zo te organiseren dat wij daarin waarborgen hebben dat het door ons gekochte hout legaal is gekapt. Het is voor ons dan ook slechts een logische volgende stap om daarnaast te voldoen aan alle formele eisen die de EUTR stelt.

Wij beschikken over toegang tot alle benodigde documentatie van onze leveranciers van buiten de EU. Indien noodzakelijk kunnen wij extra waarborgen inbouwen in ons inkoopproces. Dat kan middels eigen controles, en ook door controles uitgevoerd door partners uit onze groep en/of controles door onafhankelijke derde partijen. Met de door ons opgestelde procedure hebben wij het volste vertrouwen dat de door ons geïmporteerde goederen EUTR conform zijn.

KOMO-keur
Carpentier Professional staat voor duurzame producten. Daarom wordt veel van ons hout geïmpregneerd. Wanneer het KOMO vignet bij een product staat, is deze onder KOMO-keur geïmpregneerd en daarmee beschermd tegen schimmels en houtrot.